Tanečníci z Austedisu na pódiu

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. marca 2016, 20:31
  • Autor:am

Vystúpiť pred nedočkavé tváre divákov je pre umelcov vždy náročná skúška. S hrdosťou ju absolvovali žiaci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch a zároveň tanečníci skupiny Austedis. V stredu 16. marca vystúpili v kine Fontána a predviedli rodičom, čo v posledných mesiacoch na hodinách nacvičovali.

Súčasná smartfónová doba neobchádza ani koncertné priestory, hneď so zaznením prvých tónoch si rodičia nachystali do rúk aparáty, aby vystúpenia svojich ratolestí dôkladne zaznamenali. Deti sa zatiaľ pripravovali na výkony, niektoré pred nástupom na pódium nervózne podupkávali, iné len gúľali veľkými očami. No s prvými krokmi sa im v žiare reflektorov objavil úsmev na perách a svoju chvíľu si naplno užívali.

Triedny koncert skupiny Austedis si prišiel pozrieť aj riaditeľ školy Kamil Vavrinec. Vystúpenia ho potešili: „Mne sa páčia všetky koncerty. Sú to žiaci, niečo sa podarí, niečo zas nie. Aspoň máme čo vylepšovať.“ Deti už sú v „tančekoch“ zbehlé. „Pripravujeme sa sústavne, pretože niektoré choreografie tancujeme neustále, len ich trošičku obmeníme. Ale predstavili sme aj niekoľko nových, nacvičených asi za mesiac,“ povedala Miriam Šupenová, vedúca tanečnej skupiny Austedis.

Tanečníci sa na pódiu striedali v pestrofarebných a rozmanitých kostýmoch. Zopár starších šiat ešte pochádza z profesionálnej krajčírskej dielne, no väčšinu zabezpečila práve učiteľka. „Šila som 95 percent kostýmov. Je ich toľko, že rodičia detí by nezvládli financovanie. Takto hradia len materiál a ja ich po nociach dávam dokopy,“ prezradila M. Šupenová. So žiakmi je mimoriadne spokojná. „Deti sú výborné a pracovité. Veľmi im záležalo na výsledku, neskutočne sa tešili, choré doma plakali, že nemôžu tancovať. Každý úspech ich teší a najstaršia skupina na sebe pracuje tak, že chodí na súťaže,“ skonštatovala učiteľka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 22. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava