Tancujúcim na záhradníckej škole rozvoniavali kvety

  • Nezaradené
  • 15. februára 2017, 09:54
  • Autor:am

Obľúbený reprezentačný Záhradnícky ples opäť prilákal viac než sto hostí. Voňavá kvetinová výzdoba, dobrá nálada a veľký parket prilákali návštevníkov v piatok 10. februára do budovy Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch.

Farebné róby, vysoké podpätky a elegantné obleky – to všetko bolo súčasťou tohtoročného plesu. Po úvodnom príhovore a prípitku sa návštevníci presunuli na parket, kde im tanečníci zo základnej umeleckej školy predviedli zaujímavý program. Baletné prvky, šnúry, roznožky, skoky, ba dokonca vtipné čísla či kabaret, to všetko si hostia vychutnali v rámci kultúrneho programu. Po žiakoch zaplnili parket už samotní hostia, ktorí sa v úvodnom kole vyzvŕtali na hudbu skupiny Disk a vyskúšali si pomalšie i rýchlejšie verzie tancov.

Vedenie školy Záhradnícky ples organizuje už tridsiaty druhý raz, pretože sa stal veľmi obľúbeným a tradičným medzi návštevníkmi. „Niektorí ľudia vravia, že dostať sa na náš ples už je dosť problém. Hostia, ktorí sú na plese, totiž nadránom, keď odchádzajú, prídu za mnou a rezervujú si ten istý stôl,“ povedal organizátor plesu Radoslav Opial, ktorý sa na jeho príprave podieľal už piaty rok.

„Výzdobu pripravujú študenti školy pod vedením pedagogičky Marty Rybovej. Každý rok si volíme inú tému a tento rok, keďže bola veľmi dlhá studená zima, chceli sme do tohto priestoru priniesť jar. Zvolili sme zosadzované nádoby, v ktorých boli jarné kvetiny, bylinky, všetko veľmi voňavé. Už sa nám, záhradníkom, žiada slnka a prírody,“ uviedla riaditeľka záhradníckej školy Eva Stručková. „Tradične sa zúčastňujú zamestnanci školy, ale aj rodičia absolventov a žiakov, ktorí u nás študujú. Prichádzajú tiež priatelia, ktorí chodia na tento ples už roky, majú ho vo svojom kalendári a bavia sa tu,“ prezradila riaditeľka. Tento rok nevynechalo príležitosť zatancovať si a zabaviť sa 160 hostí. „Výhodou nášho plesu je, že tanečnú časť máme oddelenú od časti, kde sa sedí, a priatelia sa skutočne môžu aj porozprávať,“ dodala E. Stručková.

O program sa postarali tanečníci

„Na ples som doposiaľ nechodila, i keď som v škole zamestnaná už šiesty rok. Vlani som sa však rozhodla, že pôjdem. Veľmi sa mi páčilo, tak som sa rozhodla prísť i tento rok a dúfam, že si to opäť zopakujem. Páči sa mi aj kvetinová výzdoba, pretože kde je kvet, tam je život. Naši žiaci sú veľmi šikovní, obdivujem ich,“
povedala ekonómka školy Eva Pavlechová.

Na plese nechýbala ani tombola. Zúčastnení si domov mohli odniesť kôš plný ovocia, bicykel, televíziu a dokonca kosačku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava