Takmer šesťsto cukrárov a pekárov sa stretlo Drahovciach

  • Nezaradené
  • 16. júna 2016, 08:13
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Pekári a cukrári z celého Slovenska si to počas víkendu namierili do Drahoviec. Už ôsmy ročník športových hier pekárov a cukrárov sa uskutočnil v sobotu 11. júna na miestnom futbalovom štadióne. Spolu so svojimi obchodnými partnermi a trnavským cechom kominárov si sobotu užili pri športovaní, kultúre, ale i dobrom jedle.

Až šesťsto registrovaných účastníkov celoslovenského športového dňa pekárov a cukrárov sa ráno zišlo na futbalovom štadióne. Tento spôsob stretnutí od roku 2000 organizujú každý druhý rok, vždy na inom mieste. Tentoraz prišiel rad práve na Drahovce. Voľba miesta však nebola náhodná, ôsme športové podujatie zorganizovali drahovskí pekári. „Z dôvodu dobrej atmosféry na svoje stretnutia vyberáme radšej obce ako mestá. Panuje tu potom príjemná rodinná atmosféra. Hlavnou myšlienkou podujatia je zabaviť dospelých aj deti,“ povedal nám za organizátorov šéf západného regionálneho cechu pekárov a cukrárov Vojtech Gottschall.

Tridsaťštyri zúčastnených firiem vrátane hosťujúceho cechu kominárov si svoje sily zmeralo vo futbalovom turnaji, pri preťahovaní lanom, ale i v kulinárskej zručnosti pri varení kotlíkového guláša. Nezabudli však ani na ich najvzácnejší produkt, kňaz im posvätil chlieb. Pre najmenších pripravili súťaže v zručnosti, zastrieľať si mohli aj z historického luku. „V prípade detí sú všetci víťazi už len tým, že sa do súťaží zapoja. Z každej disciplíny si odnesú sladkú odmenu bez ohľadu na umiestnenie,“ prezradil s úsmevom V. Gottschall.

„Dospeláci“ však museli o svoje umiestnenie zabojovať. Najmocnejších chlapov pri preťahovaní lanom majú pekári z Košíc. Vo futbalovom turnaji zvíťazili Bratislavčania. V tejto disciplíne sa nedali zahanbiť ani domáci Drahovčania a umiestnili sa na tretej priečke. Vo veľkom finále s pozvaným cechom kominárov ťahali pekári a cukrári za kratší koniec, a tak sa celkovým víťazom futbalového turnaja stali kominári.

Reprezentanti bratislavskej firmy, ktorá sa venuje výrobe surovín pre pekárov, zasa preukázali najlepšie kulinárske umenie a spomedzi dvanástich súťažných družstiev si víťazstvo odniesol práve ich guláš.

Hlavný cieľ však bol stretnúť sa a zabaviť, čo sa im podľa V. Gottschalla vďaka domácim organizátorom aj podarilo.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 14. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel