Swingová hudba dvadsiatych rokov znela na počesť žien

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. marca 2016, 20:31
  • Autor:am

Ženám sa opäť sklonila silnejšia časť populácie a uctila si ich prácu i obetavosť. V utorok 8. marca dámy oslavovali Medzinárodný deň žien a k tejto príležitosti zorganizovalo Mestské kultúrne stredisko v Piešťanoch výnimočný koncert.

Sála kina Fontána sa už desiatky minút pred koncertom začala plniť milovníčkami hudby dvadsiatych rokov. Na koncert zavítali zväčša v čisto dámskom zložení, no našli sa v publiku i výnimky v sprievode partnerov. Návštevníci zaplnili hlavnú časť hľadiska do posledného miesta a oneskorenci sa museli uskromniť s bočnými sedadlami. Na pódium ako prvá vystúpila riaditeľka kultúrneho strediska Marta Jurčová. „Dámy si treba ctiť každodenne, nielen počas Medzinárodného dňa žien. V Piešťanoch si ženy vážime a vždy sa pre ne snažíme pripraviť pekný koncert,“ povedala pre Piešťanský týždeň.

V sprievode potlesku sa k mikrofónom a hudobným nástrojom postavili členovia zoskupenia Funny Fellows. Okrem muzikantského zážitku sa líder kapely Roman Féder postaral i o humorné vstupy, načrel do partnerských vôd či dokonca vtipne okomentoval najznámejšieho multiotecka na Slovensku. Dámy chichúňajúce sa v publiku pozorne počúvali, potešili ich aj verzie známych retro skladieb. Po prvých tónoch pesničky Jáj, Zuzka, Zuzička si decentne podupávali nohami a nenápadne pospevovali.

Zväčša inštrumentálne skladby sa zmenili po príchode Csongora Kassaia. Publikum ožilo ešte viac a očakávalo vtipné perličky. Páni na pódiu sa doťahovali a hľadali rozdiely medzi perkeltom, paprikášom a gulášom, na čo im zdatné gazdinky radili zo sedadiel. Neskôr talentovaného umelca vystriedala na pódiu ďalšia herečka, dokonale zladená dáma Anna Šišková. Okrem zanôtenia fínskej skladby divákom porozprávala aj zážitky z takmer dvadsať rokov dávneho odovzdávania Oscarov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 15. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel