Školáci si pripravili program ku Dňu matiek

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. mája 2016, 09:34
  • Autor:am

Kvietky, priania i úprimné sľuby podčiarknuté nevinným detským pohľadom. I tak vyzeral koncert žiakov Základnej školy na Mojmírovej ulici, ktorý sa uskutočnil v stredu 11. mája v Dome umenia Piešťany. Hlavnou témou bola oslava života najdôležitejších žien, matiek.

Školáci si pre mamky pripravili zaujímavý program. Básňami porozprávali o kvietkoch, zaspievali pesničky, zatancovali si moderné aj ľudové tance, ba dokonca niektorí odvážlivci sľúbili, že budú poslúchať, načo sa preplnená sála Domu umenia schuti rozosmiala. Žiaci tiež predviedli svoje jazykové zručnosti, keď odohrali dramatické scénky v angličtine. Prerozprávali tak známe Tri prasiatka, no poodhalili vážnejšiu tému, nenásytnosť ľudskej povahy pri výbere dokonalého partnera. Vďaka vydarenému programu tak z hľadiska sršala dobrá nálada, deti ju preniesli na rodičov aj ostatných zvedavých divákov. Po skončení jednotlivých čísel sa deti postupne presúvali do hľadiska, kde si posadali na schody a ďalej odtiaľ podporovali svojich zvyšných vystupujúcich kamarátov.

„Koncert sa konal pri príležitosti Dňa matiek. Podobnú akciu v Dome umenia pripravujeme každý druhý rok. Viac ako mesiac si detské kolektívy intenzívne chystali program v rámci vyučovania spolu s triednymi učiteľkami, mnohokrát nacvičovali aj popoludní či v školskom klube,“ priblížil zámer akcie Rudolf Kollár, riaditeľ ZŠ Mojmírova. Na koncerte sa zúčastnilo dvesto detí, akciu zhodnotil riaditeľ pozitívne. „Bolo to výborné. Musíme sa pochváliť, vyšlo to,“ dodal s úsmevom R. Kollár. S kultúrnymi podujatiami budú teda určite pokračovať, najbližšie deti čakajú vianočné trhy.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 17. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel