Reprezentatívny ples vrbovského gymnázia s valentínskym nádychom

  • Nezaradené
  • 15. februára 2017, 12:49
  • Autor:vd

Trinásty Reprezentatívny ples Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom sa niesol už od úvodnej rezkej polky v podaní Ľudovej hudby Bojňanci v radostnom opojení z tanca, predvalentínskej nálady, chutných jedál na slávnostne vyzdobených stoloch a bohatej tomboly. Príjemné prostredie, ktoré umocňovali grafiky akademického maliara Igora Piačku, i nasledujúci program pripravili pre svojich hostí rodičia, študenti i zamestnanci školy.

Bohatý program zostavený z hudby, tanca i spevu moderovali študenti Tereza Fifíková a Juraj Uhrina. Na úvod zahral skladby V machu a papradí a titulnú skladbu z Krstného otca Hugo Havalec. Svoje umenie prezentovali žiaci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch i otec a syn Jobusovci z Vrbového.

K hosťom sa prihovoril riaditeľ školy František Glos. Privítal všetkých s nezameniteľným šarmom učiteľa, ktorý hneď na začiatku hodiny „zvozí“ svojich žiakov za dvadsaťdvaminútové meškanie, takže namiesto dlhšieho príhovoru vsadil na krátke privítanie všetkých hostí. Poďakoval obetavým rodičom, vyzval prítomných, aby v duchu valentínskej tradície uvoľnili už na plese svoje city a emócie a zažili naozaj ples plný lásky, radosti a dobrej nálady. Nezabudol upozorniť, že všetky grafiky v aule gymnázia sú predajné a možno jedny z posledných, pretože I. Piačka sa začal venovať inej tvorbe. Po boku riaditeľa s mikrofónom v ruke stála predsedníčka rady rodičov Eva Masárová: „Na dnešný večer máme pripravený bohatý program, ešte bohatšiu tombolu, výborné pohostenie, do tanca vám zahrá Ľudová hudba Bojňanci.“

Po príhovoroch vyzval riaditeľ školy k úvodnému tancu reprezentantov plesu, k nim sa o pár minút pridali všetci tancachtiví. „Dedinka v údolí, srdce ma zabolí, keď na teba spomínam…“ spievali Bojňanci v charakteristických ľudových odevoch s čiernymi klobúčikmi na hlavách.

Ples pokračoval v rytme striedania tanca s umeleckým programom, tombolou, chutnými jedlami a lahodnými nápojmi. Každý sa bavil, usmieval a bolo mu valentínsky dobre a veselo.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav