Podliezali hada a varili polievku z kostí

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. novembra 2016, 18:34
  • Autor:

Napriek tomu, že írsky sviatok Halloween oslavujeme v posledný októbrový deň, čarodejnice a iné príšery zaplnili piešťanské Materské centrum Úsmev aj minulý týždeň. V stredu 9. novembra si deti precvičovali kreativitu počas tvorivých dielní a v piatok 11. novembra sa zabávali na karnevale.

Stredajšie vyrezávanie halloweenskych tekvíc vystriedal piatkový karneval. „Je to už tradičné podujatie, počas ktorého máme opäť príležitosť inak vyzdobiť priestory materského centra,“ povedala pre Piešťanský týždeň vedúca zariadenia Marcela Vrbová.

Do miestností plných hadov, pavúkov, cvrčkov a iných príšer začali deti prichádzať už s rozsvecovaním prvých lámp. Spočiatku trochu s ostychom kráčali okolo strašidelných dekorácií, napokon sa osmelili a zdolávali aj prekážkovú dráhu pomedzi plazy s dračím okom na lyžici. Všetko, samozrejme, po trpezlivom rodičovskom vysvetlení, že žiadne škaredé zvieratko nie je živé. Malé kuchárky zakotvili pri veľkom kotlíku, kde z pavúkov, kostí, myších chvostíkov a ďalších ingrediencií varili strašidelnú polievku. Niektoré deti v kostýmoch rovno zostali pri stole s občerstvením a kŕmili sa keksíkmi a tyčinkami. Batmanovi sa najviac zapáčil guľôčkový bazén, do ktorého z výšky skákal, a najodvážnejšie ratolesti krútili ohňom.

Pracovníčky Materského centra Úsmev si pre karnevalových tanečníkov pripravili bohatý program. Spravili vláčik a kráčali popod hady, na čarovnej plachte sa snažili udržať balóny, zatancovali si, ale aj kreslili a tvorili

„Deti milujú kostýmy a rady sa zabávajú pri akejkoľvek príležitosti. Boli úžasné, hravé, zapájali sa do všetkých aktivít. Spolu s rodičmi strávili jeden veľmi príjemný podvečer,“ dodala Dáša Dzurechová z MC Úsmev. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 15. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín