Pirátska párty po prvý raz vo veľkom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. septembra 2016, 13:33
  • Autor:am

Horúce sobotňajšie popoludnie si rodiny s deťmi užívali aj medzi bytovkami na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch. Materské centrum (MC) Úsmev tam zorganizovalo podujatie s názvom Pirátska párty.

Príjemné prostredie pod stromami sa zmenilo na detský raj, keď pracovníci MC Úsmev a dvadsiatka dobrovoľníkov vyzdobili priestor okolia ihriska Karibik farebnými doplnkami. „Pirátska párty sa konala vždy na konci leta, bývala len v priestoroch ihriska Karibik. Bola určená primárne pre najmenšie deti do troch rokov, rovnako aj samotné materské centrum. Teraz bola prvýkrát Pirátska párty veľká, určená pre všetky deti školského veku na prvom stupni,“ povedala pre Piešťanský týždeň Dáša Dzurechová, organizátorka podujatia a členka MC Úsmev.

Na jedenástich stanovištiach si deti vyskúšali rôzne úlohy. V pirátskej loďke si trénovali pádlovanie, skúšali si i varenie všakovakých dobrôt. Vodníka zachraňovali zo zubov krokodílov a veľkých rýb, loptou zhadzovali plechovky. Mnohé deti sa počas horúceho popoludnia zastavili aj pri bazénoch s vodou, odkiaľ sieťkami lovili hračky. Vysmiati rodičia si svoje ratolesti, mnohé dokonca oblečené v pirátskych kostýmoch, nadšene zvečňovali do mobilov, podaktorí sa pre veľký úspech zdržali aj viac než hodinu. „Som spokojná. Počasie ako najstresujúcejší faktor bolo úplne ukážkové. Detí prišlo primeranie, nebol ani nátlak, ani prázdno,“ zhodnotila organizátorka.

Malí piráti neodchádzali domov naprázdno. Okrem dobrej nálady a pekných zážitkov si bez toho, aby museli povinne splniť náročné úlohy, odniesli aj niečo pod zub. „Deťom sme rozdali cukríky a nálepky. Nemuseli zbierať pečiatky, bolo to voľné,“ dodala D. Dzurechová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 13. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel