Pešia zóna ožila farbami a bublinami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. augusta 2016, 09:35
  • Autor:am

Záver prázdnin si deti užili aj na pešej zóne v Piešťanoch. V nedeľu 28. augusta pre ne Centrum knihy zorganizovalo podujatie s názvom Kriedovanie a bublifukovanie. Na Winterovej ulici preto už nehrá farbami len fontána, ale aj dlažba.

Každé dieťa dostalo na zemi vymedzený prázdny štvorec, v ňom sa malí umelci realizovali a ukazovali svoj talent. Winterova ulica sa po chvíli deťmi zaplnila, maľovalo sa po celom obvode kníhkupectva. Na zemi sa objavili motýle, kvety, slniečka, zvieratká či autíčka. Onedlho už tretiačka Sandra nakreslila rozprávkového koníka. „Je to Rarity z rozprávky My Little Pony. Chcela som kresliť najťažšieho, tak som si vybrala tohto. Dobre sa mi tu kreslilo, ale nepodarilo sa mi oko,“ povedala nespokojná umelkyňa. Sedemročnú Sofiu Feješovú najviac bavilo práve kreslenie. „Namaľovala som šmolkovú zmrzlinu. Vedľa nej je Anna a Elsa z mojej najobľúbenejšej rozprávky Frozen,“ uviedla Sofia. Detské diela napokon hodnotil skúsený výtvarník a vyberal najšikovnejšie maliarske rúčky.

K voľnému klavíru v tom čase dokonca zasadol aj talentovaný mladý muž, ktorý dodal podujatiu priam až kúpeľné čaro, pri obrázkoch i hudobnom nástroji sa pristavovali domáci aj hostia. Organizátorka Miroslava Gajdošíková sa počas akcie usmievala: „S počtom zapojených som veľmi spokojná. Je to taká bodka za letom. Bola tu aj úžasná atmosféra, práve pre ňu to robím.“

Na záver všetci spoločne vybublinkovali pešiu zónu. Každé dieťa si za svoje dielo odnieslo odmenu, najlepší odchádzali aj s veľkým bublifukom a poukážkou do kaviarne a zmrzlinárne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 30. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj