Orvišťania trávili čas aktívne

  • Nezaradené
  • 6. apríla 2016, 15:25
  • Autor:am

Obyvatelia Veľkého Orvišťa utužovali vzájomné vzťahy. V nedeľu 3. apríla sa stretli v miestnom kultúrnom dome na podujatí s názvom Spolu a aktívne. Vychutnali si dobrú hudbu, zákusky, prehodili kus reči pri kávičke.

Orvišťania si spokojne pospevovali do rytmov piesní v podaní kapely City Band Vrbové. Popri tom si prezerali krásy Škótska v cestovateľskom denníku a naučili sa servítkové techniky. Pre najmenších pripravili tvorivé dielne, kde vyrábali jarné ozdoby. Miestni nezostali hladní ani smädní – v ponuke našli bio čaje, kávu a dokonca i dobré zákusky či jabĺčkové čipsy. Gazdinky ich svedomito ponúkali každému návštevníkovi.

„Akcia mala za cieľ zjednotiť vzťahy v obci. Hoci sme malá dedinka, veľa ľudí o sebe nevie. Pracujem aj s dôchodcami a počúvam ich príbehy z mladosti. Nejestvovali ploty, brány sa nezamykali a ľudia viac spolu komunikovali,“ povedala organizátorka Barbora Šišková. Okrem toho chcela podporiť aj výmenu tovaru v obci: „V lete dozreje veľmi veľa plodín. Niekto má na záhrade množstvo zeleniny a ovocia a iný nič, preto chcem, aby si ľudia vzájomne pomohli. A práve tento priestor poskytuje možnosť porozprávať sa a spoločne stráviť príjemne čas,“ prezradila svoje myšlienky organizátorka.

Účasť na pilotnej akcii ju nadmieru uspokojila. „Očakávala som menej ľudí. Teším sa z účasti všetkých vekových kategórií. Prišli škôlkari aj dôchodcovia,“ dodala B. Šišková. Po nedeľnom úspechu uvažuje o ďalšom podujatí.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel