Netradičný začiatok školského roka s hasičmi či políciou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. septembra 2016, 13:20
  • Autor:vd

Škôlkari i školáci z Piešťan zažili pred Domom umenia netradičné otvorenie školského roka. Pre menších si Centrum voľného času Ahoj spolu s mestom vyčlenili dopoludnie v stredu 7. septembra, väčší zažili akciu s názvom Jarmok zábavy v piatok 9. septembra.

Už tradične veľký úspech mala súťaž v preťahovaní lanom, jazda s fúrikmi či na kolobežkách, ale i skákanie na gymnastických loptách. V stredu pracovníkom centra voľného času asistovali študenti Strednej odbornej školy záhradníckej a gymnazisti. Maľovanie na ruky či tvár bolo v réžii učiteľky základnej umeleckej školy. Talentované deti si mohli vyskúšať aj modelovanie. Študenti ukazovali deťom, ako sa dá vytvoriť obrovská bublina, ako sa hádže na cieľ, dozorovali súťaže i prekážkovú dráhu.

S hasičskou technikou prišli pred Dom umenia príslušníci Hasičského a záchranného zboru Piešťany. Otázok, inštrukcií a ukážok nebolo konca kraja. Hasiči deti na chvíľu posadili do kabíny, zapli i sirénu. Podržať si obušok v ruke nie je také jednoduché, ako sa na pohľad zdá. Tiež zapnutie megafónu a hlásenie treba technicky ovládať – tieto a ešte mnohé iné činnosti deťom prezentovali príslušníci mestskej polície. Deti odpradávna milujú smetiarske autá a nejeden chlapček túži byť smetiarom. O tom, aké to vo vnútri kabíny auta je a čo všetko vodič zažije, sa škôlkari dozvedeli od skúseného pracovníka miestneho podniku na odvoz komunálneho odpadu.

Deti z piešťanských materských škôl sa spolu s učiteľkami postupne presúvali na jednotlivé stanoviská. Tie, ktorým sa nechcelo súťažiť, si mohli maľovať kriedou na asfalt alebo farbami na papier či modelovať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 13. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava