Nádejní tanečníci predviedli náročné kúsky

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. decembra 2016, 13:41
  • Autor:am

Tradičné vianočné vystúpenie tanečníkov zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch ako každoročne zaplnilo Dom umenia. So svojím programom sa viac než tristo detí predviedlo na doskách, ktoré znamenajú svet, v úvode minulého týždňa. Na pódium vystúpili celkom trikrát, raz v pondelok 5. decembra a dvakrát v utorok 6. decembra.

Kultúrny stánok na Nábreží I. Krasku sa v pondelok začal plniť rodičmi, starými rodičmi i ďalšími fanúšikmi detí a tanečného umenia už pred 17. hodinou. Rodičia s menšími deťmi doladili posledné detaily, starším deťom zaželali tradičné „tfuj tfuj“ a posadili sa do hľadiska, čakajúc na ich výkony. Poctivo si potom ich vystúpenia v pestrofarebných kostýmoch dokumentovali do smartfónov a nadšene tlieskali každému prezentovanému číslu.

Mladí umelci sa po výkonoch taktiež presunuli do hľadiska, no keďže Dom umenia praskal vo švíkoch, zasadli na schody pri sedadlách.

Nádejných tanečníkov pripravovali tri pedagogičky – Miriam Šupenová, Dagmar Kuběnová a Monika Ondrášiková. Ich zverenci predviedli prierez rôznymi technikami od disko tancov, baletných variácií až po moderné choreografie súčasného umenia. Diváci si vychutnali pohľad na ľahko akrobatické prvky, skvelé herecké výkony i šikovné používanie rekvizít. Po takmer dve hodiny trvajúcom koncerte vystúpili všetci taneční umelci na pódium v rámci záverečnej „klaňačky“ a od viacerých rodičov si vyslúžili standing ovation.

Z balkóna ich sledoval aj hrdý riaditeľ školy. „Kolegynky ako každoročne nesklamali. Vždy nás majú čím prekvapiť, rovnako ako žiaci svojimi výkonmi, kostýmami, skvelými choreografiami. Dúfam, že aj v budúcnosti to bude stále lepšie a lepšie,“ povedal po skončení pondelkového vystúpenia Kamil Vavrinec, riaditeľ základnej umeleckej školy. Tú v súčasnosti celkovo navštevuje 1076 detí, pričom na jednu učiteľku tanečného odboru vychádza viac než sto detí.

Riaditeľ na záver talentovaným deťom adresoval odkaz: „Prajem im príjemné prežitie vianočných sviatkov a aby sme sa stretli na ďalších takýchto výborných vystúpeniach. A to nemyslím iba tanečného odboru, ale i ostatných.“


Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 13. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel