Na plese si spoločne zaspievali Levandulovú

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. februára 2016, 08:46
  • Autor:am

Napriek oficiálnemu ukončeniu fašiangového obdobia plesová sezóna stále doznieva. V sobotu 20. februára sa v piešťanskom Kursalone stretli zástupcovia rôznych vekových kategórií, aby sa spoločne zabavili na Plese generácií. Okrem tanca nechýbalo dobré jedlo a spev.

„Jednou z misií AkSenu je spájať generácie. Spájať deti s rodičmi i starými rodičmi,“ vysvetlila názov plesu Jarmila Staneková, riaditeľka občianskeho združenia AkSen. Medzi šesťdesiatimi piatimi hosťami sa objavili nielen tváre z Piešťan, ale i z Bratislavy, Serede či dokonca z Česka. Spoločne sa zabávali pri hudbe piešťanskej kapely Coverage.

V programe sa okrem brušných tanečníkov predviedli aj deti zo základnej umeleckej školy. Po elegantnom valčíku sa malí tanečníci rozpŕchli medzi hostí a každý jedného priviedol na parket. „Už šesť rokov spájame ľudí. Mnohí seniori nemajú vnúčatá a tu videli mladú generáciu, vzájomne si odovzdali to dobré, čo v nás je,“ vyslovila J. Staneková.

Okrem klasiky deti ukázali seniorom, ako sa tancuje v štýle poppin, hostia sa spoločne učili bačatu, a keďže aj medzi členmi AkSenu je veľa milovníkov tanca, publikum si v ich podaní pozrelo valčík a argentínske tango. So šansónmi Hany Hegerovej sa predviedla Piešťancom dobre známa Dáša Libiaková. Legendárnu Levandulovú si s ňou zaspievali dámy i páni v plesovom šate.

Ples viacerých generácií sa začal už o piatej popoludní a nekončil na svitaní. „Mali sme sedem či desaťročných účastníkov plesu. Po polnoci už deti majú spať, aj veľmi malé, aj veľmi veľké,“ dodala s úsmevom riaditeľka.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava