Na jarmoku vo Veľkých Kostoľanoch hrala muzika deň aj noc

  • Nezaradené
  • 7. septembra 2016, 09:19
  • Autor:vd

Obyvatelia Veľkých Kostolian, ale aj návštevníci obce zažili v sobotu 3. septembra nielen jarmočnú náladu, ktorá sa šírila z kolotočov, zo stánkov remeselníkov, predajcov všakovakých jarmočných atrakcií, ale i z vône, ktorá vychádzala z dvanástich kotlíkov guláša. Obec pripravila parádny jarmok, nazrieť naň, zabaviť i pohostiť sa prišli stovky ľudí.

Jedných zaujali remeselníci, ktorí pred očami divákov vyrábali svoje výrobky, iní si posedeli pri muzike, nápojoch i chutnom jedle, ďalší si vyskúšali odolnosť žalúdka na kolotočoch a atrakciách. Takmer všetci ochutnali dobrý domáci kotlíkový guláš či pivo, pretože súčasťou jarmoku boli tiež súťaže vo varení guláša a pití piva. Najlepší guláš uvaril tím Jomastav a v pití piva si prvenstvo vybojovali Vladimír Zruban a Katarína Krivošíková. To všetko v réžii obce, ktorú vedie starosta Gilbert Liška. Ani tento rok nevynechal slávnostné vyhlásenie výsledkov a oceňovanie víťazov.

Stalo sa tradíciou, že kostoliansky jarmok spestrujú svojimi výpestkami v záhradách domáci záhradníci z Jednoty dôchodcov. „Jeseň nám ponúka bohatstvo dopestovanej úrody na poliach i v záhradách. Nuž prečo nepripraviť príjemný zážitok pohľadom na krásnu dopestovanú zeleninu, ovocie, kvety, kukuricu, slnečnicu, tekvice, drobné plody a iné, čo nám príroda dopriala,“ uviedli predstavitelia tejto organizácie. A tak sa mohli návštevníci jarmoku pokochať najkrajšou tohtoročnou zeleninou či ovocím zo záhrad vo Veľkých Kostoľanoch.

Už od predpoludnia na pódiu vyhrávala dychová hudba Drahovčanka. Jej spevák a zároveň moderátor vtipnými aktuálnymi príhovormi pozýval ľudí zabaviť sa. Lákal nielen na pohostenie a posedenie, ale aj na kolotoče. „Prvú jazdu máte zdarma,“ hovoril do mikrofónu. Po Drahovčanke vystúpila skupina Relax Duo, skupina skupina DUO Vlada Skočíka – JUMP, rokmi osvedčená Borovienka, Black Band, superstarista Peter Bažík a večerná i nočná zábava aj tancovanie boli už naplno v produkcii skupiny TOP STAR.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 6. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava