Milovníkov psov najviac očarila hendikepovaná Beky

  • Nezaradené
  • 14. júna 2016, 14:32
  • Autor:am

Po ročnej odmlke sa na pódiu Hudobného pavilónu v Piešťanoch opäť predviedli psíky všetkých typov a veľkostí. V sobotu 11. júna sa 14 majiteľov krížencov a psov „bez papiera“ stretlo pri obľúbenom podujatí Piešťanský oriešok, kde publikum hlasovalo za najkrajšieho a najšikovnejšieho z nich.

Do poslednej chvíle organizátori nevedeli, či sa súťaž uskutoční. V sobotu však napokon dorazili majitelia chlpáčov až z Nového Mesta nad Váhom, Bratislavy či Nitry. „Máme radosť, že sa ľudia do tejto súťaže zapojili. Prišlo ich veľa aj pôvodom z piešťanského útulku, myslím, že som napočítala osem. Nesmierne nás teší vidieť, že psíky sa majú skvele a dali sme ich do dobrých rúk,“ povedala riaditeľka Útulku Piešťany Ľubomíra Baleková. Napriek tomu, že viaceré chlpáče si pred príchodom do útulku prežili hrôzostrašné chvíle, na pódiu stáli ako sebavedomí modeli. „Sčasti sú socializované aj u nás, nedávame na adopciu psíky, ktoré sú extrémne ustráchané. Riešime to formou dočasných opatier alebo bojazlivého dáme do koterca k prispôsobivému psíkovi, od ktorého sa vie veľa naučiť,“ prezradila riaditeľka.

Láska majiteľov k svojim štvornohým miláčikom je nekonečná.

Prvé miesto napokon získal psík Cookie, štvorročný kríženec peruánskeho naháča. „Je to osrstený naháč, takže taký nepodarok. Natrafili sme na neho náhodou na internete a padol nám do oka,“ povedala Laura Hutárová z Bratislavy. O súťaži sa dozvedela prostredníctvom sociálnej siete. „Nečakala som, že sa umiestnime na prvom mieste, lebo bola veľmi veľká konkurencia. Všetci ho berieme ako člena rodiny a on na nás dáva pozor,“ dodala hrdá majiteľka.

Absolútnym víťazom sa stala bradáčka Beky, pochádzajúca pôvodne z piešťanského útulku. „Beky je hendikepovaný psík. Rodina na utratenie nikdy nepomyslela, práve naopak,“ povedala riaditeľka útulku. Nová „mamina“ fenky, Piešťanka Adriana Vaculová, si život bez svojho miláčika nevie predstaviť. „Beky je už dva a pol roka na vozíčku. Mala menší úraz, ale pravdepodobne mala aj predispozíciu a praskla jej platnička. Ochrnuli jej nohy,“ začala svoje rozprávanie A. Vaculová. Žiť so psíkom na vozíčku vôbec nie je jednoduché: „Je šťastná, možno aj viac ako predtým, ale je to dosť náročné. Doma vozíček nemá, pohybuje sa bez neho, akoby po kolenách.“ Napriek tomu však sedemročná bradáčka zvláda rôzne kúsky. Ľudia však na psíka na vozíčku reagujú rôzne, jedni majiteľke blahoželajú, ďalší ju odsudzujú a iní sa zasa smejú.

Hendikepovaná fenka Beky sa stala absolútnym Piešťanským orieškom.

Druhé miesto v súťaži získala fenka Nela s majiteľkou Beatou Blahunkovou z Piešťan. Tretie miesto zaujal psík Šimi, kríženec jorkšíra s majiteľkou Annou Imriškovou z Drahoviec. Cenu útechy si odnášala Eva Gürbüz s fenkou Funny.

Napriek tomu, že Piešťanský oriešok sa dlhé roky tešil popularite, Ľ. Baleková už ďalší ročník nezorganizuje. „Chceme sa preorientovať na niečo iné, ešte však rozmýšľame nad kompozíciou. Mala by to byť stretávka psíkov z rôznych útulkov priamo pred piešťanským,“ dodala jeho riaditeľka.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 14. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel