Maškarný ples v Šípkovom

  • Nezaradené
  • 25. februára 2017, 11:54
  • Autor:vd

Deti vzali svojich rodičov aj starých rodičov, pochytali sa za ruky a niektorí pešo, iní na autách sa vydali v sobotu 18. februára do už historickej budovy starej školy v Šípkovom. Aj pávy od susedov boli na tú parádu zvedavé, z diaľky sledovali tie čudesá.

Opatrne po schodoch vyšli drobci vo svojich karnevalových maskách až hore do triedy, kde ich staré mamy i otcovia kedysi drali školské lavice. V malej chodbičke, predsieni, ich vítali organizátori Maškarného plesu. Na stole nadýchané tvarohové záviny aj iné fantasticky vyzerajúce domáce koláče, dobrovoľné vstupné, srdiečka s číslami, balóniky… to všetko na štyroch metroch štvorcových dobrej nálady. A potom – vytúžený vstup na parket! Tam už vo veselom tanci malí, veľkí, stredne veľkí Šípkovčania nechali svojej fašiangovej nálade voľný priebeh. „Pripravili sme deťom rôzne súťaže, tombolu, chutné občerstvenie aj diskotéku,“ povedala nám riaditeľka miestnej materskej školy Lenka Piačková, preoblečená za kuchára.

Mladí rodičia zo Šípkového vytvorili pre svoje deťúrence naozaj originálne masky – boli tu piráti, kostlivec, drobučká Červená čiapočka, rytier tasil meč, vedľa tancovala lienka so svojimi siedmimi bodkami, vrteli sa princezné, strašili čerti…

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel