Malí tanečníci a hudobníci predviedli najlepšie kúsky

  • Ostatné športy / Šport
  • 28. júna 2016, 15:08
  • Autor:am

Záver školského roka už tradične patrí talentovaným deťom. Piešťanská Súkromná základná umelecká škola (SZUŠ) ponúkla v stredu 22. júna v Dome umenia rodičom, starým rodičom aj milovníkom kultúry to najlepšie, čo za celý školský rok deti na hodinách natrénovali.

Podvečer v kultúrnom stánku deti otvorili folklórnym pásmom, kde sa predviedli dramaticky, hudobne, ale i tanečne. Po skončení pätnásťminútového čísla sa na pódiu postupne predviedli deti s hrou na husliach či klavíri, žiaci z tanečného odboru roztancovali publikum modernými aj stepovými choreografiami. Divákov rozosmiali najmenšie deti, ktoré sa snažili podať čo najlepšie výkony a vyzerali pri tom „na spapanie“.

Počet tanečných čísel bol väčší ako predchádzajúce roky, a tak mali umelci z tohto odboru väčšiu šancu sa ukázať a predviesť svoje schopnosti. „Na vystúpenie sme sa s deťmi pripravovali od začiatku druhého polroka. S niektorými pracujem už tri roky a za ten čas sme si stihli na seba zvyknúť, teda poznajú spôsob mojej práce a viem, čo môžem očakávať ja od nich a čo ony odo mňa. Dievčatká, či už malé alebo väčšie, sú veľmi šikovné, no niekedy musia bojovať aj samy so sebou, najmä s lenivosťou, a to nie je vždy ľahké,“ povedala učiteľka tanca Anna Hrčková.

Svojich prvých zverencov priviedla na pódium aj pedagogička Lucia Danišová: „Na záverečné vystúpenie žiakov SZUŠ som sa veľmi tešila, nakoľko sama som tu odmalička navštevovala tanečný odbor. Tento rok bolo pre mňa vystúpenie mimoriadne dôležité, pretože som nebola v pozícii žiaka, ale učiteľa. Som na svoje žiačky hrdá, sú veľmi šikovné a snaživé. Choreografie sme trénovali približne štyri mesiace. Ak je dobrý a pevný kolektív, učiteľovi sa v ňom pracuje veľmi dobre. A moji žiaci ten kolektív a hlavne chuť učiť sa nové veci naozaj majú.“

Po vydarenom koncerte si deti užijú prázdniny a od septembra opäť začnú pracovať na nových hudobných a tanečných vystúpeniach.

 

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

 

0 Shares
Súvisiace články
Minulý týždeň bol pre tanečníkov zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch výnimočný. Od stredy do piatka predvádzali svoj talent…
  • 06.07.2017, 13:00
  • Ostatné športy / Šport

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava