Lietadlami odomkli krakovianske nebo

  • Nezaradené
  • 21. júna 2016, 10:04
  • Autor:am

Milovníci lietania si opäť prišli na
svoje. Otvorenie neba na Vinohradoch
ich už po štvrtý raz vylákalo
na Letisko Krakovany. V sobotu 18.
júna si užili zoskoky parašutistov aj
prelet vojenského lietadla.

Už predpoludním sa krakovianske letisko začalo plniť nadšencami lietania. Návštevníci si zblízka popozerali, ako vyzerá rogalo či stroje členov Slovenskej federácie ultraľahkého lietania. „Mali sme vymodlené počasie, rekordnú účasť. Som spokojný,“ povedal Ľuboš Madunický, organizátor podujatia, ktoré pripravil Letecký klub nad Holeškou v spolupráci s krakovianskym obecným úradom a Slovenským Červeným krížom. Svoju šou predviedli aj talentovaní modelári, medzi ktorými sa objavil aj Daniel Hajden. „Robí veľmi krásne modely. Pre nás pilotov dokonca večer pred akciou predviedol nočné lietanie. Je to niečo nádherné,“ uviedol organizátor. Spolu s D. Hajdenom návštevníkom predviedli svoje vydarené kúsky aj modelári z Veselého.

Novinkou podujatia sa stala spolupráca so Vzdušnými silami slovenského ministerstva obrany. Vďaka tomu si návštevníci mohli vychutnať lietadlo L-410 priamo v akcii. Milovníci adrenalínu sa pokochali preletom akrobatického lietadla, výhľad z výšky si dokonca mohli užiť i na vlastnej koži. Lietadlá im boli k dispozícii, čo mnohí i využili. Viacerí rodinní príslušníci tak spokojní s pevnou pôdou pod nohami sledovali svojich milovaných, ako sa strácajú na oblohe smerom do Bolerázu. Na zemi si už potom vychutnali ukážku zásahu Dobrovoľného hasičského zboru Krakovany.

Zaujímavé divadlo predviedli aj parašutisti. Pred nástupom do lietadla si ich nadšení návštevníci pofotili, deti si vyskúšali aj ochranné prilby. Po úspešnom zlete si od niektorých divákov vyslúžili potlesk, možno i trošku detského smiechu, keď ich na zemi zavalila plachta. Otvorenie neba si však návštevníci užili, snáď i naplnilo svoj zámer. „Akcia by mala pritiahnuť ľudí k tomuto športu. Všetci sa lietania boja, no je to nádherné. Človek to raz vyskúša, zapáči sa mu to a stane sa na tom závislý“ dodal Ľ. Madunický.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 21. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav