Legendárny Kabát opäť zaplnil letisko

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. júla 2016, 19:30
  • Autor:A. Mathiasová

Posledný deň prilákali návštevníkov okrem
iných aj Wanastowi Vjecy. Českí rockeri to
„nandali“ a i napriek horúčave si fanúšikovia
schuti zatancovali a zaskákali na veľké hity legendárnej
kapely. Nestačil im ani prídavok v
podobe dvoch skladieb, aj po ňom kričali jednohlasné
„ešte“. Ich prosba vyslyšaná nebola,
namiesto prídavku spustila svoj skvelý koncert
skupina Slot. Ruskí hudobníci predviedli poriadne
tvrdú hudbu a divákom sa medzi skladbami
prihovárali netradične, anglicko-rusky.

Už počas koncertu našich východných bratov sa smerom na letisko uskutočnilo veľké sťahovanie národov, ako predzvesť koncertu jednej z najväčších hviezd 13. ročníka festivalu Topfest. Skupina Kabát začala o pár minút skôr a odpálila ohňovú, ale najmä hudobnú šou a prilákala priamo pod pódium tisíce fanúšikov. Pepa Vojtek potešil nesmrteľnými hitmi ako Dole v dole, Denně ožralej či hit Malá dáma, ktorý ich, ako povedal spevák priamo na pódiu, vystrelil do výšin. Podľa organizátorov Kabáti stihli dohrať všetky naplánované skladby pred príchodom silnej búrky. Návštevníkov poslal do stanov najprv sám spevák, neskôr i organizačný tím. Väčšina výzvu uposlúchla ihneď, iní sa ešte stále „motali“ po areáli. Spadnutím prvých kvapiek si to však i títo hrdinovia rozmysleli a utekali sa skryť pod najbližší stan. Niekoľkominútovú smršť si v daždi „užili“ aj viacerí sbskári, ktorí dbali na bezpečnosť návštevníkov a ich pohodlie šlo bokom. Znudené tváre tých, ktorí si ešte v ten večer plánovali užiť koncert slovenských Horkýže Slíže zaplnili aj VIP stan, vznikali dokonca i „manželské“ hádky či festival opustiť, alebo vyčkať na obnovenie programu. Dlho to však netrvalo, do pol hodiny od skončenia Kabátov museli organizátori s poľutovaním oznámiť, že festival sa z bezpečnostných dôvodov rozhodli ukončiť. Jedni sa z opatrnosti tešili, iní si ponadávali, no dôležité je, že nikomu sa nič nestalo. Kreatívni „Topfesťáci“ si preto vymysleli improvizované pršiplášte vytvorené z vriec na odpadky a vydali sa na cestu domov. Dopravu pred areálom usmernila polícia.

Trinásty ročník Topfestu sa síce skončil o čosi skôr, no prítomní si ho i tak naplno užili. Už teraz sa môžeme tešiť, čo prinesie ďalšie rockové šialenstvo, tentoraz s poradovým číslom 14.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava