Karnevalovú zábavu vo Vrbovom organizujú už celé polstoročie

  • Nezaradené
  • 23. februára 2017, 09:24
  • Autor:am

Tradícia v meste pod šikmou vežou sa dožila významného jubilea. Karneval vo Vrbovom zorganizovala únia žien a Mesto Vrbové už po 50. raz. V nedeľu 19. februára sa v jedálni Základnej školy na Komenského ulici tancovalo, kúzlilo i vyhrávalo ceny z bohatej tomboly.

Karnevalová zábava tento rok prilákala rekordné množstvo detí a rodičov. Po slávnostnom defilé masiek sa najmenší presunuli na koniec jedálne, posadali si na prinesené podsedáky a vyčkali na pripravený program. Deťom tento rok totiž spríjemňoval karneval kúzelník Ivan, ktorý ich zaviedol do tajov rôznych magických kúziel. Jeho predstavenie neskôr vystriedala disko hudba a pre všetkých hladošov bol pripravený aj bufet s občerstvením. Ako správna „ingrediencia“ dobrého karnevalu však v jedálni prevládala najmä dobrá nálada všetkých zúčastnených.

Malí návštevníci prišli prezlečení za víly, Indiánov, supermanov, spidermanov, čarodejníkov a za najrôznejšie druhy zvieratiek. „Masky boli krásne. V minulosti mamičky robili masky samy, no teraz už obchodné reťazce ponúkajú všelijaké masky a niektorí si aj požičiavajú,“ povedala Mária Adamcová, predsedníčka Únie žien vo Vrbovom. Výnimočný bol pritom aj vekový rozptyl zúčastnených detí. „Prichádzajú od veku jedného roka až do dvanásť. Tým pádom je veľmi ťažké zabezpečiť program, ktorý by zaujal všetkých. Nuž, s takým rizikom musíme počítať. Malé detičky ešte nevedia ani veľmi tancovať, tak sa skôr naháňajú. No myslím si, že takéto vyšantenie sa deti zbližuje. Spriatelia sa,“ skonštatovala s úsmevom organizátorka. Takéto akcie sú príjemné i pre rodičov, ktorí sa vďaka nim môžu pozhovárať a dozvedieť sa, čo je nové.

Nebyť žien z únie, takýto karneval by ťažko vznikol. V piatok chystali výzdobu, po karnevale zasa upratovali. Dôležitou súčasťou bolo i zháňanie darov do tomboly. „Ženy si vezmú žiadanky, navštívia desať-pätnásť podnikateľov a žiadajú od nich tombolu. Sme radi, že medzi nimi máme dobré renomé,“ uviedla predsedníčka, pričom skonštatovala, že napokon sa v tombole objavili najmä hračky, ale aj dobroty ako balíky plné ovocia, tortičky i klobásy a salámy z poľnohospodárskeho družstva. Podnikatelia vraj vedia, že zisk z karnevalu ženy používajú na humanitno-charitatívne aktivity, teda navštevujú deti v detských domovoch či starých a nevládnych ľudí potešia balíčkami sladkostí a ovocia.

Tento rok už priestory stačili len tak-tak, s pribúdajúcim množstvom masiek by azda hrozilo, že sa všetci záujemcovia o dobrú zábavu ani nepomestia. Do budúcnosti však pripravujú zmeny. „Mesto Vrbové prerába rotundu, veľkú spoločenskú miestnosť pre zamestnancov bývalej Trikoty. Zatiaľ to nie je isté, no možno už aj budúci rok bude tento priestor k dispozícii. Bolo by to vynikajúce, pretože tam sme začínali a chceli by sme aj pokračovať,“ prezradila M. Adamcová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav