Jesenné aranžovanie v Hornej Strede

  • Nezaradené
  • 30. októbra 2016, 14:01
  • Autor:Učiteľky Michaela Macejková a Veronika Kubicová

Školáci i škôlkari v Hornej Strede sa zahrali na umelcov a z jesenných plodov vyčarili originálne výtvory. Pod šikovnými rukami žiakov, ale i rodičov či starých rodičov vznikli jesenné variácie, ktoré na pár dní oživili jesennú atmosféru školy.

V utorok 11. októbra bolo ráno veľmi čulé a aula školy plnšia ako obyčajne. To rodičia spolu so žiakmi prišli do školy, aby im pomohli podonášať obrovské množstvo materiálu – či už umelecky a kreatívne vytvoreného, alebo ešte čakajúceho na svoj čas pretvorenia. Po zazvonení zvončeka ohlasujúceho začiatok štvrtej hodiny sa išlo na vec: žiaci dlabali obrovské aj miniatúrne tekvice, maľovali, zdobili, triedne pani učiteľky a rodičia vyrezávali a všetci spoločne vdychovali dušu tekvicovým kreatúram a panáčikom. Žiaci i učitelia sa pri aranžovaní museli popasovať i so skutočnými obrami v podobe nadmerne rozmerných plodov, tie pretavili do podoby dobrých i strašidelných svetlonosov.

Jesenne naaranžované stoly pod ťarchou tekvicovej úrody takmer neuniesli obrovské množstvo kreácií, ktoré sa na nás usmievali v podobe bábätka, čiernej mačky, veselého šaša, netopiera, odvážneho kovboja  a či vyčačkanej princeznej. Rôzne tvaré tekvice umožnili svojim tvorcom, aby im vdýchli dušu ježka, tučniakov, labutí a jesenných strašidielok, či dokonca múmie a zlej ježibaby. Pozornosti neunikli ani gaštanmi a farebnými listami zdobené svietniky, šperkovnice, vázičky, lampy a šálky a dokonca sme objavili aj pirátsky poklad. Priestor pre kreativitu žiakov patril veľkým aj malým tekvicovým, veľkolepo či skromne zdobeným  domčekom, ktoré by boli vhodným príbytkom pre miniatúrne bytosti. Na tekvicových dopravných  prostriedkoch, ako vozíkoch, autobusoch a autíčkach bola naložená jesenná úroda v podobe šípok, orieškov, lesklých gaštanov a ďalších jesenných plodov, ktoré zdobia aj naše domovy. Gaštanové zvieratká a panáčikovia nenápadne dotvárali jesenný kolorit výstavky a svojim veselým výrazom spríjemňovali jesennú náladu. Niektoré zákutia výstavy boli naaranžované v halloweenskom duchu, ktorý už postupne  preniká aj do našich končín.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek