Jedni seniori kolabovali, druhí mali športiádu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júna 2016, 09:33
  • Autor:vd

Vonku bolo ako v pekle a po Bratislave lietali záchranky so skolabovanými. Piešťanci boli odolnejší. Vo štvrtok 23. júna sa partia seniorov zišla na športovisku v mestskom parku, aby súťažila v športovom viacboji. Štvrtý ročník Športiády klubu Aktívny senior (AkSen) prilákal do Piešťan aj členov partnerských organizácií z Nových Zámkov a Žiliny.

Hádzali loptou do basketbalového koša, triafali šípkami na terč a snažili sa streliť do otvorov v zasieťovanej bránke florbalovou hokejkou. Zruční seniori si poradili aj s diskgolfom a disciplínou cornhole, v rámci ktorej hádzali vrecko naplnené kukuricou do otvoru v doske. Odvážnejší si vyskúšali slalom na kolobežke medzi kužeľmi. „Poďte sa osviežiť, dnes podávame zdravú vodu z mitického prameňa,“ volala na kolegov šéfka AkSen-u Jarmila Staneková. Plné demižóny minerálky sa míňali rýchlejšie ako koláčiky či iné dobroty, ktorými si seniori spríjemnili posedenie v tieni stromov piešťanského parku. Nechýbal guláš či nanuky.

Na Športiáde bolo možné otestovať si aj zdravotný stav, poradiť sa s odborníkmi na ortopedické a optické pomôcky. Na slávnostnom nástupe bolo 45 seniorov. Vytvorili družstvá, ktoré medzi sebou súperili vo viacboji. „Medzi jednotlivcami v kategórii od 50 do 65 rokov vyhrala Danka Zelenayová z Piešťan, v kategórii nad 66 rokov zvíťazil Žilinčan Ivan Zavadzan. Medzi družstvami si putovný pohár vybojovali Žilinčania v zložení Mária a Rudolf Židekovci spolu s Jozefom Janurom,“ uviedla výkonná riaditeľka AkSen-u.

Na Teplickej ulici, kde sa nachádzajú priestory tohto združenia, predohrali seniori turnaj v stolnom tenise. Darilo sa najmä Piešťancom Ľudovítovi Bartovicovi a Kataríne Pročkovej. Víťazi postúpili na seniorské hry Moravskosliezskeho kraja, ktoré sa konali v pondelok 27. júna v Ostrave. Zabezpečili si tiež účasť na celoslovenskej Športiáde AkSen, ktorá bude v Piešťanoch v sobotu 9. júla.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav