Havrani zvíťazili v Žiline

  • Hokej / Šport
  • 25. novembra 2012, 19:35
  • Autor:sita/pj

MsHK DOXXbet Žilina – ŠHK 37 Piešťany 2:5 (1:4, 1:0, 0:1)

Hostia mali v Žiline raketový nástup. Už v 3. min prekonal Johanesa z ľavej strany Lisoň. O minútu neskôr sa pred žilinským gólmanom ocitol Henrich Ručkay, ale domáci brankár odolal. V 6. min štvrtý útok hostí založil rýchlu akciu a krídelník Lisoň si druhý raz poradil s Johanesom, ktorého následne vystriedal debutant za Žilinu Žigárdy. Aj on však inkasoval už v úvodnej tretine dva góly. Najskôr v 8. min akciu druhej piešťanskej formácie zakončil H. Ručkay a v 13. min zvýšil už na 4:0 exžilinský útočník Stupka. Domáci v 15. min dali gól, ale hlavný rozhodca ho neuznal pre posunutú bránku. V závere mali domáci početnú prevahu a po 12 sekundách Škoda strelil gól Žiliny, ktorý bol premiérový proti Piešťanom v tejto sezóne.
   Druhá časť bola najmä o vylúčeniach a presilovkách. Hneď v úvode mali hostitelia 43-sekundovú početnú prevahu piatich proti trom, ale gól nepadol. Potom hostia nepotrestali vylúčenia Drevenáka a Rúfusa. Žilinčania napokon v poslednej minúte druhého dejstva ukázali, ako by sa mali využívať presilovky: pri vylúčení Urbana upravil Kokavec na 2:4.
   Tretia tretina zaostala oproti predchádzajúcim dvom po hernej aj streleckej stránke. V 48. min skúsený Melichárek z ľavého kruhu prekonal domáceho Žigardyho a ako sa napokon ukázalo, bol to posledný gól stretnutia. Výsledok sa mohol zmeniť v závere pri vylúčeniach Salijiho na jednej strane a Devečku na druhej strane, ale nestalo sa.
Zostavy:
   Žilina: Johanes (6. Žigárdy) – Rúfus, D. Devečka, Brcko, Harant, J. Dlouhý, Leško, Sekáč, Niník – M. Kokavec, V. Škoda, T. Varga – R. Krajči, T. Troliga, K. Jass – Valášek, O. Ďuriš, M. Drevenák – T. Sýkora, Staňo, Drábek
   Piešťany: Tomek – V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, A. Hruška, Bučka, A. Kolník – Chylo, T. Melichárek, Haring – J. Ručkay , Mišura, H. Ručkay – Otčenáš, V. Nemec, S. Saliji – Lisoň, Mertel, Stupka
Pozrite si fotogalériu z tohto zápasu:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela