Folkloristi z Mája oslávili jubileum hudbou a tancom

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. septembra 2016, 08:46
  • Autor:am

Slávnostný galavečer alebo oslava 20. výročia založenia Folklórneho súboru Máj prilákala do Domu umenia Piešťany stovky divákov. V piatok 23. septembra sa sálou niesla príjemná atmosféra, emócie a úprimné výkriky bravo.

Program FS Máj utvorili z rôznych regionálnych piesní a tancov, nechýbali skvosty z Brezovej pod Bradlom, Horehronia, ale aj z východu. Folkloristi divákov potešili nielen živelným tancom, ale aj zladenými tónmi hudobných nástrojov a spevu. Program ukončili dvojnásobným prídavkom, standing ovation a nekonečný potlesk potešil nielen účinkujúcich, ale i vedenie súboru.

„Ďakujem členom súboru za veľmi zodpovedný prístup k tomuto pre mňa krásnemu večeru, ktorý patril len im. Keď som ich v zákulisí trochu tajne pozoroval, s akým odhodlaním, možno so stresom spojeným s trémou, sa pripravujú na svoje večerné účinkovanie a oslavu 20. výročia vzniku, vedel som, že to po prvých minútach nášho programu a po prvom potlesku všetko opadne a večer si užijú naplno. A to sa aj stalo,“ uviedol zakladateľ a vedúci súboru Ján Horňák. Potešila ho i pozitívna reakcia divákov.

Členovia súboru sa v závere programu poďakovali vedúcemu Jánovi Horňákovi.

„Obecenstvo bolo fantastické. Vytvorilo svojou prítomnosťou i potleskom neskutočnú atmosféru, a tým prispelo k dôstojnej oslave. Veď pre koho by sme to robili, ak by nebolo divákov,“ povedal J. Horňák.

Vedúci súboru odchádzal z Domu umenia s dobrým pocitom, ktorý v zákulisí vytvorili pracovníci kultúrneho stánku, pri raute žiaci z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a, samozrejme, na pódiu hudobníci, tanečníci aj speváčky. Teraz už sa folkloristi opäť vrátia k práci. „Som na nich hrdý, ale piatok bol piatok a dnes je úplne iný deň. Každý z nich si užil večer slávy, ktorá pominie, ale zodpovednosť pre pokračovanie a zlepšovanie sa ostáva,“ dodal J. Horňák.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 39, ktoré je v predaji od 27. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek