Fašiangové kostýmy z mojmírky nemali chybu!

  • Nezaradené
  • 24. februára 2017, 14:53
  • Autor:vd

Na fašiangy sa treba aj starostlivo pripraviť. Nacvičiť program, zhotoviť masku, vymyslieť súťaže pre deti. Zdá sa, že na Slovensku vyrastá nová generácia mamičiek, ktoré sú tvorivé, nápadité, dokážu aj z mála vyčariť mnoho. Vďaka fantázii, invencii a schopnosti improvizovať premenia svoje ratolesti na rozprávkové bytosti i hrdinov sci-fi či akčných príbehov. Ušijú im kostýmy, aké nemá nik iný.

Na fašiangovom karnevale Základnej školy na Mojmírovej ulici v Piešťanoch neboli z množstva detí v telocvični ani dve rovnaké masky. Žiadni naklonovaní komerční spidermani. Drvivá väčšina kostýmov bola z domácej dielne. A tak valentínsku atmosféru v utorok 14. februára umocnil na škole nielen karneval, ale aj pestrá zmes masiek, dobrá nálada detí, učiteliek, ktoré sa ale aj napriek starosti, aby všetko dopadlo dobre, tešili z dlhého hada, tančekov i pobehovania detí. Zúčastnili sa ho všetky deti prvého stupňa a animátorky z ôsmych a deviatych ročníkov. V rytme hudby tancovali vodníci, princezné, supermani, Pipi Dlhá Pančucha, pištoľníci či lienka.


„Porotu však zaujali najmä netradičné a doma ručne zhotovené masky. A napodiv ich bolo viac ako tých kúpených a vypožičaných. Medzi najzaujímavejšie patrila maska Rubikova kocka, kuchárka, robot, zajac a ďalšie zvieratká. Netradične tradičná bola pravá fašiangová maska zhotovená z mecha a ľudového kroja. Deti tak mali možnosť vidieť, ako kedysi masky na fašiangoch naozaj vyzerali. Všetci sme spolu prežili zábavné veselé dopoludnie,“ uviedla „šéfka“ karnevalu Lenka Kaffelová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj