E.M. Oceľová vlna

  • Blogy / Blogy
  • 1. júna 2014, 14:49
  • Autor:E.M.

Piešťanci Erik „Eriino“ Ďuriš a Marek „Švaco“ Švančara sa rozhodli zužitkovať svoje niekoľkoročné skúsenosti z oblasti fotografie a v roku 2009 založili projekt E.M.Photography (Erik.Marek.Photography), v rámci ktorého ponúkajú začínajúcim i skúsenejším fotografom cenné rady pri vytváraní kreatívnych fotografií. Dnešnej epizóde vám ukážu ako sa fotí oceľová vlná.

V dnešnej epizóde budeme fotiť vlnu. Tento druh fotografie je veľmi zaujímavý, zábavný a dá sa kreatívne využiť. Ale ešte pred tým než začneme, by sme radi poprosili, aby ste si dávali pri týchto experimentoch pozor!
Okrem základných ingrediencií, ako je fotoaparát ktorý ma manuálny režim a statív budeme potrebovať aj špeciálne prísady:

-oceľovú vlnu (hrúbka 00 )

-oceľovú metličku na miešanie (dá sa kúpiť v kuchynských potrebách)

-hrubšiu šnúru, alebo lano

-zapalovač, alebo 9Vbaterku

-ochranné rukavice

-tmavé oblečenie najlepšie aj s kapucňou

-hasiaci prístroj

-telefón s pripraveným číslom 112 🙂 (snáď to nebudete potrebovať)
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=jgILJqAsoRQ
V prvom rade si pripravíme vlnu ktorú dáme do metličky (odporúčame vlnu moc netlačiť, bude nám viac horieť a efekt bude výraznejší) a samozrejme metličku uviažeme o šnúru a môžeme ísť fotiť.
Pri točení metličkou si dávame pozor na zdravie a na okolie kedže nechceme nič podpáliť (a nieto ešte seba) :). Ako sme už spomínali treba si nasadiť ochranné rukavice a ak máte tak aj kapucňu na hlavu, aby sa vám náhodou nechytili horieť vlasy. Pri samotnom fotení použijeme manuálny režim a nastavíme si čas aspoň 5-8s, my sme používali čas od 10 do 18s . ISO 100-400 a clonu si nastavíte podla potreby. My sme clonili na clonu 3,2 až 5,6.

Pri fotení oceľovej vlny, vznikajú veľmi zaujímavé fotky.

Nie je to len o nastavení foťáku ale aj o vybraní dobrého miesta na kreatívnu fotku a na to už návod nepotrebujete. Je to len na vašej fantázií. Fantázií sa medze nekladú a môžete skúšať rôzne veci, skombinovať tento druh fotografie napríklad s portrétnou, alebo svadobnou fotkou a podobne. Osobne sme už videli veľa takých fotiek kde sa skombinovali rôzne žánre a výsledok nebol zlý. Aj točením tej vlny môžu vniknúť rôzne vzory, je to len o šikovnosti a nápadoch.
Pri fotení oceľovej vlny, vznikajú veľmi zaujímavé fotky.

Na čo ale nesmiete zabudnúť znova zopakujeme bezpečnosť je prvoradá! Pri horení oceľovej vlny vznika teplota nad 1000 stupňov celzia a to už nie je sranda.
Viac sa dočítate na stránke EM Photography.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava