Deti sa s P. Bažíkom zabavili na pódiu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. decembra 2015, 09:31
  • Autor:am

Už ôsmykrát sa na parkete piešťanského kina Fontána predviedli hendikepované deti, aby ukázali všetko, čo si počas roka nacvičili. V stredu 25. novembra zaspievali,
zatancovali, ale aj zarecitovali zdravým rovesníkom v publiku na podujatí Deti deťom – Aj my sa vieme zabaviť.

Do akcie sa zapojili deti zo Základnej školy F. E. Scherera, Spojenej školy z Piešťan a Spojenej školy z Vrbového. Divákov tvorila plná sála piešťanských žiakov z ostatných vzdelávacích inštitúcií. „Základné školy sme pozvali, aby znevýhodnené deti vedeli, že patria medzi zdravé,“ povedala Marta Jurčová, riaditeľka piešťanského mestského kultúrneho strediska. Dopoludním sprevádzala Katarína Aulitisová, bývalá herečka z Čarovného kufríka. Deti sa chvíľami premieňali na šmolkov, námorníkov, ale i Ľudovíta Štúra. Nacvičenou scénkou naučili kamarátov čo-to z histórie jazyka a literatúry, ich nasledovníci v programe zas uvoľnili atmosféru a rozprúdili zábavu hudbou. Publikum pri tanečnom čísle vstávalo zo sedadiel a neviazane si spolu s interpretmi zakrepčilo.

Najväčšiu zábavu však rozpútal spevák Peter Bažík, víťaz česko-slovenského X-Factoru. Okrem hitu Kto vie zaspieval i ďalšie skladby z vlastnej tvorby a aj z dielne svetových interpretov. „Robím výchovné koncerty pre základné a stredné školy, takže s deťmi sa stretávam stále. Zvlášť u tejto skupiny je citeľná úprimná radosť z každej maličkosti. Keď mi chýba energia, takýto koncert ma vie nabiť aj na pol roka,“ prezradil spevák.

V rámci podujatia vyhodnotili aj výtvarnú súťaž, pričom spomedzi 51 výtvorov porota vybrala päť najlepších. Diela hodnotila trojica v zložení M. Jurčová, Naďa Mikolášiková a Martin Valo. „Môžem povedať, že porota to naozaj nemala ľahké,“ informovala M. Jurčová. Vďaka podpore ministerstva kultúry deti získali tablety i fotoaparáty.

Výsledky:


1. miesto: Richard Jankovič, Spojená škola, Piešťany
2. miesto: Eliška Jankechová, ZŠ F. E. Scherera, Piešťany
3. miesto: Alexander Foltán, Spojená škola, Piešťany

Cena poroty: Christian Zachar, Spojená škola, Vrbové, Katarína Domičicová, Spojená škola, Vrbové

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 1. decembra.


 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek