Deň svätého Petra si užili na Čerenci

  • Nezaradené
  • 28. júna 2016, 14:40
  • Autor:vd

Množstvo detí z Piešťan, Vrbového, Dubovian, Krakovian, Chtelnice či Veľkých Kostolian a Bratislavy si pri príležitosti Dňa svätého Petra, patróna rybárov, nielen zasúťažilo v rybolove, ale sa aj vykúpalo. Na vodnej nádrži Čerenec im predviedol šéf rybárskeho krúžku Jaroslav Heler, ako sa padá do vody zo súťažného skifu. Udržať rovnováhu na štíhlom plavidle sa mu podarilo len pár sekúnd. Skončil mokrý podobne ako mládenci, ktorí sa o to pokúsili, aby vyhrali šiltovku.

Do Vrbového prišli žiaci zo základných škôl piešťanského regiónu, detských rybárskych krúžkov v sprievode rodičov i súrodencov. O dobrú náladu sa postarala kapela Jako kedy, ktorá spustila country piesne. Kým mladí rybári súťažili, nástroje hudobníkov boli ticho. Rozozvučali sa až neskôr. Krik sa však ozýval od veľkého bazéna s rybami, ktoré mladšie deti chytali. Šupináče sa im šmýkali, takže chmatnúť ich bola riadna fuška. „Ja chcem malú, nie veľkú rybu,“ vykrikovalo asi štvorročné dievčatko. O kúsok ďalej si techniku rybolovu, ale na suchu, vyskúšali ďalší malí záujemcovia. Lovili makety rýb v malom okrúhlom rybníčku na tráve pri vodnej nádrži. Ďalšie deti súťažili v rybolovnej technike, v disciplíne arenberg a v hode na cieľ.

V závere podujatia organizátori odmenili najlepších. Prvé miesto v love rýb udicou plávaná získalo družstvo zo Základnej školy M. R. Štefánika Piešťany v zložení Jakub Lipka, Marián Hiner, Patrik a Tomáš Culbovci. Druhé miesto patrilo žiakom z Krakovian – Soni Prednej, Matejovi Augustínovi, Sebastiánovi Hornákovi a Marekovi Balážovi. Bronz získal Sokolovčan Matúš Dóci, ktorý štartoval v družstve sám.

Medzi jednotlivcami sa stal absolútnym víťazom J. Lipka, striebro si vybojovala S. Predná, bronz M. Dóci. V rybolovnej technike sa v jednotlivých kategóriách najviac darilo Emme Lukáčovej z Chtelnice, Michaele Duranovej z Veľkých Kostolian a Filipovi Suchému z Chtelnice.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 28. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava