Deň ozbrojených zložiek so stíhačkami aj konským futbalom

  • Nezaradené
  • 5. septembra 2016, 21:24
  • Autor:A. Mathiasová

Jubilejný desiaty ročník podujatia
Deň ozbrojených zložiek
a záchranných systémov s deťmi
prilákal do areálu Vojenského
historického múzea v Piešťanoch
stovky návštevníkov. V sobotu
3. septembra si najmenší
vyskúšali streľbu zo vzduchovky,
ale pozreli si aj rôzne druhy
zásahov uniformovaných mužov.

Už predpoludním sa okolie vojenského múzea zaplnilo štvorkolesovými tátošmi, návštevníci parkovali až pred letiskovou halou. Všetci sa totiž tešili na prelety prúdových lietadiel MiG-29, ktoré boli v programe naplánované na jedenástu hodinu. Po poslednej výzve sa napokon zvedavci presunuli na koniec areálu a vychutnali si dva prelety dvoch hučiacich stíhačiek. Najmenší návštevníci sa síce pri hluku lietadiel a následného výstrelu z tanku rozplakali, no po chvíli sa upokojili a sledovali presun amerického stroja na pásoch.

Po pár sekundách sa oči návštevníkov upriamili opäť na oblohu, kde sa zjavili parašutisti vyskakujúci z lietadla. Dav sa preto rýchlo premiestnil k označenému miestu pristátia a každého leteckého odborníka po dosadnutí na pevnú zem odmenil silným potleskom.

Parašutistov vystriedali organizátori a čestní hostia na pódiu, akciu si prišli pozrieť poslanci z parlamentu aj štátny tajomník ministerstva obrany. Primátor Miloš Tamajka sa nezúčastnil zo zdravotných dôvodov, mesto Piešťany reprezentoval prednosta radnice Eduard Strapatý. Po uvítaní hostí si prišli na svoje aj milovníci muziky. S prepracovanými verziami známych hitov ako YMCA alebo Skyfall sa pred hangárom predstavili členovia Vojenskej hudby Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Na pľaci ich vystriedala Čestná stráž, obe zoskupenia si vyslúžili obdivné pohľady a potlesk.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 6. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav