CityFest: Námestie zaplnilo rekordné množstvo ľudí

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. mája 2016, 08:33
  • Autor:A. Mathiasová

Centrum Piešťan počas uplynulého
víkendu ožilo hudbou. Rozmanitý
program CItyFestu potešil azda každého,
napriek tomu sa headlinerom
stal David Koller. V sobotu prilákal
na Námestie slobody rekordný počet
návštevníkov.

CityFest otvorila kapela Everlong, na stejdži ich vystriedala Hrana. O ôsmej hodine vyšiel na pódium český spevák a hudobník Xindl X a rozpútal veľkú šou. Jeho pesničky si spievalo celé námestie, dav potešil aj tým, že so sebou priviedol Mirku Miškechovú. Spolu si strihli hit Cudzinka v tvojej zemi, okrem toho Xindl X zahral aj známe skladby ako Anděl, Barbína alebo Láska v housce. Piatkový program uzavreli tvrdšie kapely King Shaolin, Le Payaco a The Paranoid.

Jaroš zabával deti


Sobotňajší program odštartoval hudobník obdivovaný drvivou väčšinou deťúreniec. „Hralo sa mi super. V Piešťanoch sme už dlhšie nevystupovali,“ začal svoje rozprávanie spevák Miro Jaroš. Koncert sprevádzalo krásne horúce počasie, na speváka slniečko svietilo počas celého vystúpenia. „Mal som pocit, že ľuďom dávam málo energie a chcel som ich vyhecovať. Nechal som tam všetko, možno aj hlas,“ povedal s úsmevom Miro Jaroš. Spevák v Piešťanoch postretal veľa známych detí, zdravil ich aj z pódia. „Prišla Sofinka, ktorá hrala v klipe Čisté rúčky, je tu aj Sárinka, ktorá so mnou hrala v zvučke. Známi sa tak pozbierajú, pretože keď ideme robiť nejaký projekt a hľadáme detičky, na Facebook napíšem oznam a oni sa prihlásia. Už mám kamarátov po celom Slovensku,“ dodal M. Jaroš.

víkendu ožilo hudbou.

Kali a Koller prilákali davy


Po bývalom superstaristovi sa na pódiu predstavili Viki a Klárika, kapely Malalata, Fuera Fondo a Ewelin feat. Strespez. O pol ôsmej námestie tentoraz zaplnila mládež, vychutnať si prišli koncert rapera Kaliho. Na pódiu odohral najznámejšie skladby, svoju šou ukončil skladbou všetkých sklamaných mužov s názvom Pamätáš. „Piešťany ma veľmi prekvapili, nečakal som takú návštevnosť. Organizácia bola super, ľudia prišli, boli tu, žili s nami a mne to spravilo krásne nasledujúce dni. Budem z tohto koncertu čerpať ďalší mesiac,“ zhodnotil pre Piešťanský týždeň koncert Kali. Po skončení jeho šou zaplnilo mnoho mladých ľudí oba vstupy do bekstejdžu, túžiac po spoločnej fotografii. Netreba sa však obávať, Kali predpokladá, že sa v zime znovu ukáže v Piešťanoch.

Medzi Kalim a headlinerom večera Davidom Kollerom sa na pódiu predstavil ešte Walter Schnitzelson. Pred plánovaným začiatkom českej legendy sa začali na námestie zbiehať návštevníci, po chvíli sa ich zišlo toľko, až sa z jednej strany na druhú len s ťažkosťami dalo prejsť. Kapela D. Kollera síce čelila menším technickým problémom, preto sa i začiatok koncertu mierne posunul, neubralo to však z dobrej nálady a energie hudobníkov. Piešťany sa rozozneli legendárnymi hitmi ako Chci zas v tobě spát, Daniela, Šrouby do hlavy alebo Černí andělé.

Rapera Kaliho po koncerte očakávali

Stretli ste speváka?


Program v sobotu ukončila kapela Billy Barman, v nedeľu si prišli na svoje milovníci dychovky na koncerte DH Dubovanka. Vystriedali ich piešťanskí Edibles a Coverage s vôbec najväčšími hitmi.

Ak sa vám zdalo, že ste v nedeľu videli D. Kollera v Piešťanoch, nemýlite sa. Spolu s kapelou tu totiž prenocoval a chystal sa prezrieť si mesto. Piešťanskému týždňu sa podarilo získať exkluzívny rozhovor s odkazom pre všetkých Piešťancov. Viac sa dočítate už v nasledujúcom čísle.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav