Zoro je mimoriadne úspešný

  • Spravodajstvo / Región
  • 24. januára 2018, 09:40
  • Autor:ts

Dvojročný pes trnavských colníkov má za sebou prvý a zároveň mimoriadne úspešný polrok. Vlani počas kontrol až v 28 prípadoch odhalil pašerákov. V rozbehnutom trende Zoro pokračuje i tento rok. Stihol už odhaliť marihuanu v Trnave a v Hlohovci.

Len v júli minulého roka bol trnavským colníkom pridelený nový štvornohý pomocník Zoro. Od začiatku žal jeden úspech za druhým. Za prvý polrok svojho pôsobenia na Colnom úrade Trnava sa mu podarilo až 28 pozitívnych reakcií na omamné a psychotropné látky.
Zorov prvý úspech po základnom výcviku sa dostavil hneď prvý týždeň, keď pri obci Veľké Bierovce v Trenčianskom okrese na festivale Pohoda 2017 zacítil v batožine osobného auta neznámu rastlinnú sušinu. Medzi drogy, ktoré sa už vďaka Zorovi podarilo zaistiť, patrí marihuana, hašiš, amfetamín, extáza, pervitín, kokaín a LSD.
Ako informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava, najväčší úspech zaznamenal vlani v auguste, keď u českej posádky osobného automobilu našiel naraz extázu, hašiš aj marihuanu. V rozbehnutom trende Zoro pokračuje i tento rok, keď hneď v prvé januárové dni odhalil počas kontrol v Trnave a v Hlohovci u dunajskostredskej a hlohoveckej posádky áut marihuanu.
„Pri dnešných typoch vozidiel colník nemá možnosť nazrieť do všetkých rafinovaných úkrytov. Práca vycvičeného psa je tu nezastupiteľná a Zoro je toho príkladom,“ dodala I. Zlochová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel