Viskupič vymenil riaditeľa Úradu Trnavského samosprávneho kraja

  • Spravodajstvo
  • 10. januára 2018, 17:18
  • Autor:sita

Novým riaditeľom Úradu Trnavského samosprávneho kraja sa stal Július Fekiač. Nahradil Ľuboša Dušeka, ktorého župan Jozef Viskupič ku koncu roka odvolal z funkcie.

Fekiač pôsobil naposledy na Magistráte hlavného mesta Bratislavy, má však skúsenosti aj ako vedúci služobného úradu v Úrade vlády SR za vlády Ivety Radičovej či vedúci služobného úradu ministerstva spravodlivosti. Odvolaný Dušek zostáva ešte nejaký čas pracovať v úrade ako asistent nového riaditeľa.
Odvolanie Dušeka z funkcie Viskupič vysvetlil inou predstavou o riadení a o víziách. Riaditeľa úradu a riaditeľa svojej kancelárie považuje za svoj najbližší tím, preto tieto dve pozície obsadil bez akéhokoľvek výberového konania či konkurzu. ,,Nie je veľa ľudí s takými skúsenosťami, ako má pán Fekiač, s ktorými by som si vedel predstaviť spoluprácu,“ skonštatoval Viskupič. Vedenie kraja pripravuje zmenu organizačnej štruktúry, v tej novej sa už neráta so sekciami. V prípade ďalších personálnych zmien budú voľné pozície obsadzované konkurzmi.

Ku koncu minulého roku v úrade skončili pracovný pomer dohodou Juraj Štaffa, vedúci odboru oddelenia medzinárodných vzťahov, protokolu a komunikácie, riaditelia sekcií Jozef Behul, Marek Turanský a Štefan Murárik a riaditeľ odboru ľudských zdrojov a miezd Eduard Bednárik. Úplne prvou personálnou zmenou, pod ktorou je podpis nového trnavského župana Jozefa Viskupiča, bolo odvolanie riaditeľa Strednej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave Ľudovíta Škrabáka na návrh hlavnej školskej inšpektorky Viery Kalmárovej. Viskupičov predchodca Tibor Mikuš riaditeľa školy odvolať odmietol.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín